Εκπαίδευση

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος κατανοώντας τη μεγάλη σημασία της μόρφωσης ιδρύει εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, στοχεύοντας να αποκτήσει η χώρα μορφωμένους και ικανούς πολίτες, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν και να αντιμετωπίσουν το αύριο. Η παροχή της εκπαίδευσης παρέχεται δωρεάν στα σχολεία της επισκοπής, ενώ η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα είμαι με πληρωμή.

Υπάρχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής κάλυψης, για την εκπαιδευτική υποστήριξη των παιδιών της Β. Μαδαγασκάρης υπό την επίβλεψη της ιεράς Μητροπόλεως και του ιδίου του Σεβασμιότατου κ. Ιγνατίου προσωπικά. Μπορείτε και εσείς να ενταχθείτε σε αυτήν την προσπάθεια μας, αφού επικοινωνήσετε μαζί μας, αναλαμβάνοντας την καταβολή των διδάκτρων ενός μαθητή ή φοιτητή.

Σχολές Ραπτικής και Κεντήματος.

Οι σχολές  ραπτικής και κεντήματος έχουν 20 μαθήτριες η κάθε μία και φοιτούν για 6 μήνες. Αποφοιτώντας μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζειν και να ζουν με αξιοπρέπεια, κατασκευάζοντας ρούχα και κεντήματα. Η Ιερά Μητρόπολη επιθυμεί να δημιουργήσει και άλλες τέτοιες σχολές.

Γίνετε υποστηρικτής της προσπάθειας μας και καταβάλετε ένα μικρό ποσό της επιλογής σας για την εκπαιδευτική υποστήριξη παιδιών, κάθε φορά που εσείς επιθυμείτε.

Για την Εταιρία Φίλων Ιεραποστολής Μαδαγασκάρης

Alpha bank IBAN GR 1101403530353002002006500

Eurobank IBAN GR 7802600990000380200697745