ΣΙΤΙΣΗ

Υπάρχει άραγε άνθρωπος που μπορεί να μένει αδιάφορος μπροστά σε ένα απιδί που πεθαίνει από την πείνα, ή απλά πεινάει; Ποιος από όλους εμάς μπορεί να προσπεράσει αδιάφορα την εικόνα ενός εξαθλιωμένου, γέροντα επαίτη;

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος κατανοώντας τη μεγάλη σημασία της μόρφωσης ιδρύει εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, στοχεύοντας να αποκτήσει η χώρα μορφωμένους και ικανούς πολίτες, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν και να αντιμετωπίσουν το αύριο.

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Με τον υπεράνθρωπο αγώνα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 6 κλινικές, οι 2 είναι στην πρωτεύουσα Αntananarivo, ενώ στην κλινική στο Tulear γίνεται επέκταση, καθώς οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

ΒΑΠΤΙΣΗ

Η απόφαση να βαπτισθεί κάποιος είναι η σπουδαιότερη απόφαση ζωής. Είναι η πύλη που οδηγεί στην αγκαλιά του θεού. Όσοι λοιπόν πιστέψουν στο Ευαγγέλιο και αφού κατηχηθούν, με λαχτάρα, θείο πόθο και έκσταση, επιλέγουν να βαπτισθούν και να μπουν στην οικογένεια της ορθοδοξίας.

ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ

Κτίριο δυναμικότητας 260 κλινών, που περιλαμβάνει ναό, πνευματικό κέντρο, τεχνική σχολή, σχολεία όλων των βαθμίδων και ξενώνα. Σε μια κοινωνία όπου οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι για τα κορίτσια δεσπόζουν, το ορφανοτροφείο προσφέρει ασφάλεια, σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον τους.

ΝΕΡΟ

Η Μαδαγασκάρη μαστίζεται είτε από τους μουσώνες είτε από λειψυδρία. Την εποχή των μουσώνων πνίγονται καθημερινά άνθρωποι, ενώ την εποχή της λειψυδρίας πεθαίνουν από έλειψη νερού ή επειδή δεν έχουν καμιά πρόσβαση σε καθαρό νερό.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Οι σχολές είναι στην Alasora, στην Fianarantsoa και στην Ambatondrazaka. Οι σχολές κοπτικής – ραπτικής – κεντήματος έχουν 20 μαθήτριες η κάθε μία και φοιτούν για 6 μήνες. Αποφοιτώντας μπορούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και να ζουν με αξιοπρέπεια, κατασκευάζοντας ρούχα και κεντήματα.

ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ

Βρίσκεται στην περιοχή Mahajunga. Έχει χωρητικότητα 80 βρεφών. Οι μητέρες αφήνουν εδώ τα νεογέννητα παιδιά τους, γιατί αδυνατούν να τους προσφέρουν ακόμη και τα στοιχειώδη προς επιβίωση.

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Βρίσκεται στην Alasora και στεγάζει γέροντες και γερόντισσες, στους οποίους παρέχεται τροφή, στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πνευματικές ευκαιρίες και ψυχαγωγία.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Βοήθησε το έργο μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Είσαι πρόθυμος να γευτείς τη χαρά του εθελοντή ιεραπόστολου; Επικοινώνησε μαζί μας, στείλε μας τα στοιχεία σου και το επάγγελμα σου και έλα να προσθέσεις το δικό σου λιθαράκι στο σπουδαίο έργο της ιεραποστολής Β. Μαδαγασκάρης.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Με ένα μόνον ευρώ εξασφαλίζεται το πρωϊνό γεύμα (γάλα με μπισκότα) ενός παιδιού για έναν ολόκληρο μήνα. Έλα λοιπόν μαζί μας, γίνε μέλος των φίλων ιεραποστολής της Β. Μαδαγασκάρης και μόνο με 12 ευρώ εγγραφής, εξασφάλισε το πρωϊνό γεύμα για ένα παιδί για έναν ολόκληρο χρόνο.