Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Β. Μαδαγασκάρης κ.κ. Ιγνάτιος

” Πρέπει να βοηθάμε τους ανθρώπους να επιβιώνουν και να μορφώνονται, ώστε να μπορούν να χαράζουν μόνοι τους την πορεία της ζωής τους, με οδηγό τον Χριστό.”

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Β. Μαδαγασκάρης κ.κ. Ιγνάτιος (κατά κόσμον Παύλος Σεννής) εγεννήθη στην Κόρινθο το έτος 1951, όπου και επεράτωσε τις εγκυκλίους σπουδές του. Είναι πτυχιούχος Εργοδηγός Μηχανολόγος. Είναι επίσης πτυχιούχος του Ορθοδόξου Θεολογικού Σεμιναρίου «Ο Άγιος Νικόλαος» και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  Διάκονος και Πρεσβύτερος εχειροτονήθη τον Ιούλιο του 1976 από τον Μητροπολίτη Κορίνθου Παντελεήμονα και είναι Μοναχός της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους.
  Από το 1985 και επί εξαετία διηκόνησε την Ορθόδοξη Ιεραποστολή της Κορέας. Εν συνεχεία και γιά 14 συναπτά έτη ανέλαβε τα ηνία της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Δυτική Βεγγάλη των Ινδιών. Εκεί ανέπτυξε μεγάλο και αξιόλογο Ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Τον Οκτώβριο 2004 εξελέγη Επίσκοπος στην χηρεύουσα θέση της Επισκοπής Μαδαγασκάρης. Η εις Επίσκοπον χειροτονία του έλαβε χώρα την 14η Νοεμβρίου 2004 στην Αλεξάνδρεια υπό της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

  Στην Μαδαγασκάρη από την πρώτη κιόλας ημέρα, επεδόθη στην ανοικοδόμηση Ιερών Ναών και πνευματικών Κέντρων, Σχολείων, Φιλανθρωπικών ιδρυμάτων καθώς και του Θεολογικού Σεμιναρίου που ήδη λειτουργεί, μεριμνών ιδιαιτέρως για την αρτιοτέρα κατάρτιση των ιερέων και των κατηχητών.  

Αναδιοργανώθηκε επίσης η λειτουργία των κλινικών με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους πτωχούς. Σε όλα τα σχολεία της επισκοπής η φοίτηση των παιδιών είναι δωρεάν.

Ομιλεί την αγγλική, την κορεατική, την ινδική γλώσσα και φυσικά σαν γνήσιος έλληνας την ελληνική.

   Σε γενικές γραμμές πρόκειται έναν σπουδαίο ανθρωπο, για έναν μητροπολίτη, που αφιέρωσε τη ζωή του στην αγάπη. Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από την δεκατετραετή θητεία του στην Ινδία, όσο και από την παρουσία του στην Μαδαγασκάρη. Δουλεύει με αέναη δύναμη, αξιοθαύμαστο ζήλο και πάθος σε ότι έχει σχέση με την ανθρώπινη αγάπη και προσφορά!. Δημιουργεί συνεχώς φιλανθρωπικά ιδρύματα (ορφανοτροφεία, βρεφοκομεία, γηροκομεία, σχολεία, εκπαιδευτήρια, ιατρεία, κλινικές, εκκλησίες κ.α.). Προσφέρει καθημερινά τροφή σε περισσότερα από 600 παιδιά, φαγητό σε οικογένειες, κατασκεύαζει δεξαμενές νερού και πηγάδια επιβεβαιώνοντας περίκαλα τη μαρτυρία της ορθόδοξης πίστης και ζωής

Ιεραποστολικό Κέντρο Αλασούρας, λίγο πριν τον έλεγχο της χορήγησης του πρωϊνού γεύματος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση του προσωπικού του Ιεραποστολικού Κέντρου

Χαμόγελα χαράς μετά την Βάπτιση υπό τις ευλογίες του Σεβασμίωτατου Μητροπολίτου μας.

Τελευταίος έλεγχος της νέας σειράς κοιτώνων του ορφανοτροφείου.