Ορφανοτροφείο

Σε έκταση 10 στρεμμάτων στην περιοχή  Andoharanofotsy, του Αntananarivo, η Ιερά Μητρόπολη Β.Μαδαγασκάρης έχει οικοδομήσει Ορφανοτροφείο δυναμικότητας 260 κλινών. Στο μεγάλο αυτό έργο περιλαμβάνονται ναός, πνευματικό κέντρο, τεχνική σχολή, σχολεία όλων των βαθμίδων και ξενώνας. Το έργο προχώρησε με αργούς ρυθμούς αλλά με την βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκε ο ναός και το ορφανοτροφείο. Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄εγκαινίασε το ορφανοτροφείο στις 30 Μαΐου 2015. Στις 31 Μαΐου εγκαινίασε τον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται στο συγκρότημα του ορφανοτροφείου.

Το ορφανοτροφείο φιλοξενεί πλέον στις εγκαταστάσεις του τα πρώτα κορίτσια. Καθημερινά εξοπλίζεται και τελειοποιείται. Στον ίδιο χώρο ανεγέρθει διώροφο κτίριο το οποίο θα στεγάσει την βιβλιοθήκη του ορφανοτροφείου, τα γραφεία της Μητροπόλεως και ξενώνα. Τέλος επίσης τον ίδιο χώρο θα κτισθεί σχολείο που θα στεγάσει Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Σε μια κοινωνία που οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι για τα κορίτσια δεσπόζουν, το ορφανοτροφείο είναι μία όαση που τους προσφέρει ασφάλεια, σιγουριά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Πολύ θα μας βοηθούσαν δωρητές που θα αναλάμβαναν κάτι από τα λειτουργικά έξοδα του ορφανοτροφείου:
– Το γάλα για το πρωινό των παιδιών και τα μπισκότα για ένα μήνα.
– Τον μισθό της νηπιαγωγού ή των δασκάλων για ένα μήνα.
– Την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του ορφανοτροφείου.
– Τον μισθό της μαγείρισσας.
ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ
Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα παιδάκι μπορεί να διαθέσει ένα μικρό χρηματικό ποσό κάθε χρόνο. Τα χρήματα κατατίθενται στην τράπεζα στο όνομα του παιδιού. Όταν ενηλικιωθεί το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί θα το βοηθήσει στις σπουδές του, την επαγγελματική και οικογενειακή του αποκατάσταση. Οι θετοί γονείς θα παραλάβουν βιογραφικό του παιδιού και φωτογραφία του, θα ενημερώνονται για τις σπουδές και την εξέλιξή του.
Για κάθε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 6932673790 π. Παναγιώτη

Πολύ θα μας βοηθούσαν δωρητές που θα αναλάμβαναν κάτι από τα λειτουργικά έξοδα του ορφανοτροφείου

(μισθούς προσωπικού, καθαριότητα, διατροφή κ.α.)

 

Για την Εταιρία Φίλων Ιεραποστολής Μαδαγασκάρης

Alpha Bank IBAN GR 1101403530353002002006500

Eurobank IBAN GR 7802600990000380200697745