Σχετικά με εμας

Οι φίλοι της ιεραποστολής Β. Μαδαγασκάρης, ο ” Άγιος Ζωτικός ο Ορφανοτρόφος“, ιδρύθηκε από τον κτηνίατρο, συγγραφέα και ιερέα – ιεραπόστολο π. Παναγιώτη Παπαϊωάννου με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. κ. Ιγνατίου. Σκοπό  έχει να στηρίξει και να υποστηρίξει το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Β. Μαδαγασκάρης και κυρίως το έργο παροχής βοήθειας σε ορφανά και φτωχά παιδιά. Η πρώτη ομάδα φίλων, συγγενών και πελατών ανταποκρίθηκε ένθερμα και άμεσα στην πρόσκληση του για την δημιουργία του “Άγιου Ζωτικού του Ορφανοτρόφου”, Πρέπει να τονίσουμε ότι το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης,  προσφέρεται απλόχερα  ανεξαρτήτως του θρησκεύματος  των βοηθουμένων.

Η προσωπικότητα και το σπάνιο ήθος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνατίου ήταν η κύρια αιτία της δημιουργίας των φίλων της ιεραποστολής της Β. Μαδαγασκάρης. Το όνομα “Άγιος Ζωτικός ο Ορφανοτρόφος δόθηκε από τον ίδιο τον Σεβασμιότατο, ο οποίος είναι η ψυχή του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου που γίνεται στη μακρυνή αυτή χώρα.

Οι φίλοι της ιεραποστολής Β. Μαδαγασκάρης είναι μία εταιρεία επίσημα αναγνωρισμένη από το Ελληνικό κράτος, από το γενικό εμπορικό μητρώο. Όλα τα μέλη είναι εθελοντές και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς καμία αμοιβή.

Οι φίλοι της ιεραποστολής Β. Μαδαγασκάρης βρίσκονται κάτω από την άγρυπνη καθοδήγηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Β. Μαδαγασκάρης κ.κ. Ιγνατίου. Ο Σεβασμιότατος δουλεύει υποδειγματικά με αέναη αγάπη και αξιοθαύμαστο ζήλο και πάθος για το δύσκολο αυτό έργο ζωής. Δημιουργεί συνεχώς φιλανθρωπικά ιδρύματα (ορφανοτροφεία, βρεφοκομεία, γηροκομεία, σχολεία, εκπαιδευτήρια, ιατρεία, κλινικές, εκκλησίες κ.α.). Προσφέρει καθημερινά τροφή σε περισσότερα από 600 παιδιά, και πολλές άλλες παροχές επιβεβαιώνοντας περίκαλα τη μαρτυρία της ορθόδοξης πίστης και ζωής στη δυσπρόσιτη αυτή γωνιά του πλανήτη.

Ευχαριστίες

  Στην ενότητα “σχετικά με μας”, δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά σε όλους και όλες που με οποιονδήποτε τρόπο στηρίζουν την προσπάθεια αυτή.

 Κάποιοι εξ αυτών ακόμα και ανώνυμα συμβάλλουν με όποιο τρόπο μπορούν, χωρίς να μπορούμε να τους πούμε και προσωπικά ένα ‘ευχαριστώ’.

 Παρόλες τις αντιξοότητες που βιώνουμε, παραμένουμε ευαίσθητοι, ανθρώπινοι, με αγάπη για τα παιδιά που είναι παιδιά όλου του κόσμου.